Uzun süredir TTK konusunda yazmadığımızdan şikayetler geliyor. Diyorsunuz ki kurumda abuk subuk işler almış başını gidiyor neden bir şey yazmıyorsunuz.

Yaz sıcağında kurumu bizde ısıtmayalım diye biraz ara verdik. Yeni göreve gelene biraz zaman verilir ne yapıyor ne ediyor bir bakılır. Kredisi olur yani.

Ama istek üzerine şöyle bir göz atalım.

Amasra faciası sonrası göreve nasıl geldiği hiç kimse tarafından çözülemeyen Genel müdürün yönetiminde Amasra müessesesinde facia sonrası yaklaşık 650 gündür söndürülemeyen yangın dikkatleri çekmeye devam ediyor. Şaşırdık mı hayır.

Amasra da Havalandırmanın değişmesini 4 sene içinde beceremeyen buna rağmen terfi ederek tepeye çıkanlar yangını söndürmeyi de hala becerememiş durumdalar.

Bu faciada Eski Genel Müdür ve Genel Müdür yardımcısı için soruşturma izini verilirken görevde olan müesseselerden sorumlu Genel müdür yardımcısının işin tamamen dışında tutulmasının başarılabilinmesin de kurum tarafından hazırlanan raporların etkisini ortaya koyuyor.

Misafirhane kuşları, dokunulmazlıkları sayesinde misafirhanenin bir odasını işgal etme konusunda rekora koşuyor. Sayıştay hala bu konu ile ilgilenmiyor. Cimer ne der bakalım.

Mercimeksever yöneticilerin yanına Gülsevenler de ilave edilmiş durumda.

Kurumdaki atamalarda cemaatlerin çay ocaklarının etkisi olduğu herkesin yıllardır dilinde ama bu kez iktidar partisine muhalefet etmede en ön safta yer alan bir cemaatin destekçisinin de üst düzey göreve getirilmesi Kirazın cesareti olarak algılandı.

TTK üzülmez müessesesinde ortaya çıkan hurdaların nereye gittiği sorusu hukuksal bir boyut kazanmış durumda.

TTK Teftiş kurulu tarafından yapılan soruşturma sonucu birçok kişinin maaştan kesme ve kınama cezası aldığı kamuoyuna duyuruldu. Şimdide konu adli boyuta taşınmış vaziyette.

Müessese müdürü 65 yaşını doldurduğundan gelecek ay yaş haddinden emekli oluyor. Diğerleri ise makam peşinde. Tabi ceza alan kişinin kayıplarının herhalde telafisi için eşinin üst düzey göreve atanması da yeni yönetimin getirdiği bir yönetim anlayışı herhalde.

Kömür üretimi mi?

Sabıkalı eski genel müdür Kazım Eroğlu tarafından kırılan üretememe rekorlarına devam ediyor. En kötü zamanlarda bile üretilen 1 milyon ton kömüre ulaşmak bile hayal olmuş durumda.

Hedeflerin hiç birine ulaşılamıyor. Üstelik gittikçe de hergün daha kötüye gidiş devam ediyor.

Projelerde durum farklı mı? Tabi ki hayır onlarda da hedeflenen ile gerçekleşen arasında uçurum var.

Yani dostlar TTK bildiğiniz gibi bugünlük fragman yeter detaylara sonra gireceğiz. Tabi sizden gelenler de her zamanki gibi çok önemli.

Umarız Kiraz mevsimi bitmeden herşey düzelir.