TTK Genel Müdürlüğü görevine atanan sabıkalı Kazım Eroğlu görevden ayrılana kadar kurum ile ilgili olumsuz hiçbir açıklama yapmayan her yapılanı destekleyen hatta avukatlığa soyunan Sedat Güngör önceki gün birden kurum mutlaka yeniden yapılanmak zorunda A.Ş. mi olacak? B.Ş mi olacak? Karar verilmeli gibi üyelerini de şaşkına çeviren bir açıklama yaptı.

Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat bey nasıl bir TTK istiyor bir düşünelim.

TTK Genel Müdürlüğü görevine atanan Kazım Eroğlu’nu ziyaretinde, yeni görevinde başarılar diliyorum. TTK’nın başında, kurum içinde yetişmiş, kurumu tanıyan, artılarını eksilerini iyi bilen bir yöneticinin olması büyük bir avantajdır. Bu avantaj kurumumuza büyük bir ivme kazandıracaktır. Kurum içinden gelmesi münasebetiyle Genel Müdürümüzün çalışanların talep ve sorunlarına daha duyarlı yaklaşacağını düşünüyorum şeklindeki açıklama ile destek vermiş tarafını seçmişti.

Tabi bunun karşılığını aldı Sedat Bey!

Kurumdaki her atamada etkili oldu. İstediği atamalar yapılırken hiçbir zaman “Bu yapı yanlış sayın Genel Müdür bunun değişmesi lazım” demedi.

Çünkü Sedat bey ve ekibi sabıkalı Genel Müdür tarafından el üstünde tutuldu istedikleri makamlara atamaları hemen yapıldı.

Hatta bazı atamaları yapmak için özel olarak yönetmelik değişti. O zaman neredeydin sayın Güngör bunlar yanlış kişiye özel atama yapmak için yönetmelik değiştirilmez bu yapıyla bir yere varamayız neden demedin.

Sedat Güngör, Kazım bey tarafından Kozlu Müessese müdür yardımcısı olarak atandı.

Bu ziyaretteki İlyas Kayalı Üzülmez’e Müessese Müdür Yardımcısı oldu.

Şevket İnce Üzülmez’de işletme müdürü yapıldı.

İbrahim Akın’ın önce Karadon müessese müdür yardımcısı olarak daha sonra ise Makine İkmal Daire Başkanı olarak atamaları yapıldı.

Arif Karakaş Karadon Müessese Müdür yardımcılığı  görevinde harikalar yaratıyor!

Kazım Eroğlu o ziyaretteki Nail Altuntaş’ı unutur mu?

Şartları bile tutmayan bu arkadaşın İç Denetçi olarak atanabilmesi için önce yönetmelikte değişiklik yaptı. Sonra da İç denetçi olarak atamasını gerçekleştirdi.

Yani Sedat bey ve ekibinde yer alıp Genel Müdüre hayırlı olsuna giden herkes koltuğu kaptı.

Sedat beyin istediği yapı buydu!

Bu kadar mı?

Genel Müdür Kazım Eroğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun  (TTK) genelinde Elektro Mekanik Baş Mühendisliği sınavı için sadece Makine Mühendisliği şartı aranmasına rağmen Enerji Bir Sen Bir Başkanı Sedat Güngör’ün prensi olarak bilinen Nihat Günal’ın mezun olduğu bölüm ilave edilerek, sınava girmesini sağladı.

3 Kişinin girdiği sınavda Nihat Günal, 3.’cü gelmesine karşın sözlü mülakatta 1.’ci yapılarak kazandırıldı. Bir süre önce emekli olan Maden Makinaları Müdürü Kadir Çelik’in yerine ise Müdür olarak atandı.

Bu yapıyı bile isteye bizzat Sedat Güngör oluşturmadı mı?

TTK Amasra Müessesemizde. 14.10.2022 günü meydana gelen ve 41madenci kardeşimizin şehit olduğu facia için cinayet diyenlere posta koydu savunmaya geçti.

Talihsiz iş kazası iş sağlığı ve iş güvenliği kanunu çerçevesinde alınan bütün önlemlere rağmen maalesef meydana gelmiştir diyerek bilirkişiliğe soyundu. Yöneticileri koruması gerekiyordu o gün!

Sonrasında Amasra müessesesinde yapılacak atama için kıyametleri kopararak göreve gelecek müessese müdürünün değişmesini sağladı.

Üstelik Amasra da yine kendi üyesini müessese müdür yardımcısı yapabilmek için varyasyonlar yaptı.

Daha sayalım mı Sedat bey!

Bu düzeni siz kurmadınız mı?

Sen bi taraftan bunları yapacaksın sonrada bu yapı değişmeli diye açıklama yapacaksın.

EE nasıl olacak bu?

Nail ALTINTAŞ İçin İç denetçi olabilme şartı vardı yönetmelik onun için yapılmadı diyebiliyor musun?

Belgeler konuşsun bu konuda biz senin samimiyetine inanalım.

Şimdi yeni Genel Müdür gelmesi beklenirken bu açıklama biraz komik oldu.

Genel Müdür olması için desteklediğin yanında gezen arkadaşına yol açmaya çalışıyorsan o yapı başka!