Hani selim alan bir iki günlüğüne Ankara’ya gittiği günlerde yerine vekaleten bakıyorlar ya.

Sayın Alan biliyorsunuz Ankara’ya çok sık gidiyor, o bakanlıkta işi oluyor, bu bakanlıkta işi oluyor ödenek alıyor proje yaptırıyor, il başkanını görevden aldırıyor, ilçe başkanını görevden aldırmaya gidiyor bürokratları şikayet ediyor filan işi çok yani Ankara da!

Bu gidişlerde de yerine meclis üyelerinden biri vekalet ediyor. Hani şu makam odasına girip oturamayan başkan vekili olduklarında dış kapıya atılan masada Başkancılık oynayanlardan bahsediyoruz.

Oysa seçim öncesi makam kapısını kaldıracağım herkes girecek sözü verildi.  Ama bırakın vatandaşı koltuk o kadar kıymetlendi ki başkan vekillerine bile emanet edilemedi.

Yine bu günlerden birinde Başkanlığa kendisi gibi Ankara’ya sık giden pilavcılarla sık buluşan meclis üyesi Başkanlığa vekalet ederken ayyuka çıkan köprü hurdaları ile ilgili açıklama yapmıştı. Daha doğrusu Başkan tarafından milleti aydınlatalım diyerek kendisine açıklama yaptırılmıştı.

Başkan kendi yapamadı yaptırdı başka bir deyişle.

Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu 1'inci Başkan vekili Bünyamin Babaiban, Ağustos ayında yaptığı bu açıklamada Fevkani Köprüsü’nün 1.200 ton çelikten oluştuğunu açıkladı. Bunlar basında yer aldı belgeler ile ortada.

Peki 26 Aralık günü n’oldu?

Selim Alan açıklama yaparak ‘Değerli arkadaşlar biz ihaleye çıkmadan önce üniversitemize yazı yazmak suretiyle dedik ki; biz tahmini bir tonaj istiyoruz. Zonguldak'ımızın göz bebeği, Bülent Ecevit Üniversitemizin değerli hocaları hesaplamalarını yaptılar. Rapor belediyemizde de var. Zaten ihale dosyamızda da vardı. Yaptılar hesaplamalarını. 1842.5 ton olabileceğini söylediler. Biz de ihale dosyamızı ona göre ayarladık’!

Dedi, değil mi?

Allah Allah!

Babaiban açıklama yaptı.

5 ay önce, 1200 dedi.

Başkan şimdi 1842 diyor!

Aradaki fark en kötü hurda bedeli üzerinden hesaplansa ki çok daha değerli aslında 8 milyon tl.

Yani ihale edilen bedelin 2 katından fazla bir fark var arada.

Bu arada şunu da alt bilgi olarak verelim.

1842 ton doğruysa bile hurda değeri 20 milyon!

İhale bedeli 3,5 milyon aklınızda bulunsun.

O zaman iki açıklamada ortada olduğuna göre iki açıklamada ihale öncesi hazırlandığı söylenen Üniversite raporundan sonra olduğuna göre, üstelik ikisi de basın önünde yapıldığına göre ortada doğru olmayan bir durum var!

Yani dilimiz varmıyor ama tersten söyleyelim.

Birisi doğruyu söylemiyor.

Daha amiyane tabirle biri yalan söylüyor!

Siz ne diyorsunuz?

Size soruyoruz CHP İl Başkanı Devrim bey!

CHP Merkez İlçe Başkanı Osman bey!

Burlarda mısınız? Huuu!

Başkaca da bir sorumuz yok!