2 Hafta önce Zonguldak’ta kimsenin istemediği Kardemir’e ait limandaki kömür depolarının kira süresini milletvekili olsun yönetici olsun Belediye Başkanı olsun hiçbir kimse ile paylaşmadan hatta belki de gizleyerek 5 yıl uzatan makine mühendisi Muharrem Kiraz TTK Genel Müdürü olarak atandı.

Vekaleten görevi sürdürürken Enerji Bakanına biat etme konusunda kendini ispat etme şansını iyi kullanan Kiraz bunun ödülünü aldı yorumları yüksek sesle dillendirildi.

Tabi yeni Enerji Bakanımız Kardemir’in eski yönetim kurulu başkanı olunca siyasilerin ve kimsenin istememesine rağmen liman içinde kömür deposunun kira süresinin uzatılması kentini değil daha çok kendini düşünen bir bürokrat yapısını çağrıştırıyor.

Genel Müdür ataması ulusal basında Amasra faciasında kusurumuz yok diyen sorumlu yok diye açıklama yapan yani facianın üstünü kapatıp kurumu kurtarmaya çalışan Genel Müdür yardımcısı ödül olarak Genel Müdür atandı şeklinde yer aldı.

Böylece 1 ay içerisinde Zonguldak siyasilerine önce Kardemir kömür deposu ardından Genel Müdür ataması ile iki gol atılmış oldu.

Muharrem Kiraz, kendisini Genel Müdür yardımcısı yapan sonra görevden almak zorunda kalıp bir süre sonra tekrar Genel Müdür yardımcısı yapan Yönetim kurulu üyesi olmasına destek veren eski sabıkalı Genel Müdür Kazım Eroğlu’nun Amasra Faciasında sorumluluk almaması içinde kurumun çalışmalarını yönlendirmişti.

Makine mühendisi olması da ayrı bir eleştiri konusu olarak yoğun bir şekilde dile getirildi.

Tabi ki Zonguldak olarak herkesin istediği kurumun iyi yönetilmesi liyakatli kadroların görev alması kurum içerisinde Enerji Bir Sen egemenliğinin son bulması ve personele adil yaklaşım ile iş barışı sağlanması.

Sayın Kiraz, bu konuda nasıl bir tutum alacak kendisine birçok kıyak yapan eski sabıkalı Genel Müdürün liyakatsız kadrolarına liyakatsız atamalarına nasıl yaklaşacak yeni ekibini nasıl oluşturacak bekleyip görecek herkes.

Eğer liyakatlı ve uyumlu bir ekip oluşturmaz ve yoluna aynı kadrolarla devam ederse zaten gelmesinin kurum için bir faydası olmasını beklemek hayal kırıklığı yaratacaktır.

Mesela Kazım Eroğlu’nun dünürü kontenjanından atadığı yönetici ile yola devam mı edecek, misafirhane kuşları ile yol mu yürüyecek, Teknik birimde mercimek sever açık öğretim ev ekonomisi mezunu yöneticiye göz mü yumacak, Eski Genel Müdürün Kozlu’dan arkadaşı olma vasfıyla Ticari konularla ilgili Dairede Maden Mühendisi kontenjanına olsun mu diyecek, sendika kontenjanından olmadık yerlere oturtulan yöneticilere eski sabıkalı Genel Müdür gibi yol mu verecek kurum çalışanları merak ediyor elbette.

Tabi birde ayrıntı var göze çarpan…

 Önceki gün kızını evlendiren yeni Genel Müdür’ün nikah törenine mevcut milletvekillerinden hiçbirinin katılmaması tabi sonuç çıkarılması gereken bir davranış olarak çiçeği burnunda Genel Müdürün önünde duruyor. Siyasi destek olmadan kurumda çalışma ve yeni yatırım getirecek destek bulmak elbette daha güç olacaktır.

TTK ve Zonguldak adına hayırlı olsun