Cumartesi günü TTK Genel Müdürlüğünde önemli bir toplantı oldu. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız seçim öncesi kuruma 2000 yeni işçi alınacağı müjdesini vermişti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde göreve yeni başlayan Enerji Bakanı kendisine bağlı tüm Genel Müdürleri Bakanlıkta topladı ve bilgiler aldı. Yani kurumlar ile ilgili durum tespiti yapıyor yeni bakan bey. Ve zaten Bakan yardımcılığından geldiği için konulara ve kurumların durumuna pek da yabancı değil.

Bakanlıktaki bu toplantı ardından Bakan beyin talimatı ile Cumhurbaşkanının söz verdiği 2000 kişinin nasıl işe alımının yapılacağı konusunda Zonguldak Ak Parti milletvekilleri ile TTK Genel müdürlüğün de cumartesi günü öğleden sonra bir toplantı yapıldı.

Bu Zonguldak için güzel TTK için güzel bir adım dileriz ki hızlı bir şekilde 2000 yeni işçi alımı gerçekleşir ve işçi açığı bir nebze olsun azalmış olur.

İşçilerin doğru şekilde alınması çok önemli.

Bir kere yasalar elveriyorsa kesinlikle yeni işe başlayanların en az 5 yıl süre ile yeraltı üretim işçisi olarak çalışması şartı konulmalı. Daha önce hep gördüğümüz işe giren her işçinin bir adamını bulup yer üstüne çıkma gayretleri ile sıkıntılar yaşanması göz ardı edilmemeli.

Ayrıca madem vekillerimiz de bu işlere el atıyor. Sendikanın çalışmayan kaytaran işçilere sahip çıkma sorununa da el atmalılar.

Ama öncelikle el atılması gereken konu yönetimin kendisi elbette. Başarılı bir yönetim sergilenecekse yeni alınacak işçilerden en iyi şekilde verim alınması isteniyorsa buna uygun yönetim kademesi olmalı.

Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar bilmeyebilir ama bugünkü yönetim TTK tarihinin en büyük zararını gören ve en düşük üretim rekoru kıran yönetim.

Bu yönetim kömür üretimi için hiçbir hazırlık yapmayan bugüne kadar eski yöneticilerin yaptığı hazırlıklar ile üretimi gerçekleştiren bir yönetim.

Bu yönetim TTK tarihinde ilk kez dinamit temin edemediği için üretimin aksamasına sebep olan, yine tarihte ilk kez çıkardığı kömürü yıkamayı beceremeyen bir yönetim.

Bu yönetimdeki bir Genel Müdür muavini 10 yıldan fazladır Misafirhanede kalan evini bile bu şehre taşımayan haftanın 4 günü makamında olmayan bir yönetici!

Bu yönetim Sayıştayın uyarılarına rağmen Amasra da havalandırmayı değiştirmeyi beceremeyen bir yönetim.

Bunları saymakla bitiremeyiz o kadar fazla ki liyakatsizlik Bakan bey belki henüz bunlara hakim olmayabilir ama milletvekilleri daha hakimdir bu konulara. Acilen anlatılmalı bilgilendirilmeli ve Kurum için inisiyatif alınmalı.

Yoksa 2000 işçi alsan ne olacak üretim becerilemedikten sonra.