ESM Şube Başkanı Kemal Bulut, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube yönetimine; TTK ile ilgili işleyiş, atamalar ve yönetmeliklerle ilgili konuları da gündemlerine almalarını önerdi.

TTK'nın kötü yönetildiğini belirten Kemal Bulut 'TTK'yı babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. TTK'ya keyfi atamalar yapılıyor" diye eleştirdi.

İş barışını en fazla bozan bugün TTK'yı yerlere düşüren olaylardan bir tanesi de liyakatsız atamalar.

Kemal Bulut’un bu açıklamalarına Maden mühendisi olmayan birinin kurumun başına getirilmesi ve misafirhanede 10 yıldır kalarak Genel Müdür yardımcılığı koltuğunu dolduran yöneticilerin olmasının mı sebep olduğu katılımcıları düşündürdü.

Bunun yanında Amasra  Müessesesi’nde gerçekleşen facianın arkasından 1 yıl geçmesine rağmen yangını söndürmeyi dahi  beceremeyen bir yönetimin son dakikada yandaş sendikanın diretmesi ve müdahalesi ile atanan müessese müdürünün de başarısızlığının bu eleştirilere sebebiyet vermiş olabileceği kongrede konuşulan olaylar arasında bulunuyor.

Daha önce dile getirilen adam kayırma, sınav öncesi Genel Müdürün sınav komisyonunu odasında toplaması, Yazılı sınavda daha düşük olanlara mülakatta yüksek not verilerek yapılan atamalar, Liyakatsiz eş dost lafı ile görev vermeler, Kozlu personeline yapılan kıyaklar, dünür kontenjanından atamalar yapılması eleştirilerin haklılık payı olduğunu ortaya koymuştu.

Tabi iş güvenliğinin çok önemli olduğu kurumda özellikle meydana gelen kazalar sonrası bu tür liyakatsiz atamaların eleştirilmesinin doğal olduğu da kongreye katılanların konuştuğu konular arasın da yer aldı.