Zonguldak Belediye Meclisi CHP grup sözcüsü Atınç Kayınova, geçtiğimiz günlerde videolu bir paylaşım yaparak Revizyon İmar Planlarında özel bir parselde yapılan kavşak düzenlemesi içine 5 katlı bir binanın işlendiğini başka bir alanda ise eğitim alanına ayrılan yerin tamamının konut ve ticaret olarak değiştirilerek 25 bin metrekare inşaat alanı verildiğini açıklamıştı.
Bugüne kadar her şeye herkese esip gürleyip racon kesen Belediye Başkanı sessizliğe büründü. 
“Hayır öyle bir şey yok bu bir iftiradır” demedi, diyemedi. 
Oysa ‘Bize çamur atıyorlar işte gösteriyoruz hepsi yalan’ diyebilmeliydi.
Peki Selim Alan, planı yapan firmaya bugüne kadar böyle bir iddia var bu nedir, doğrusu nedir diye hesap sordu mu bilmiyoruz. 
Sorduysa ve doğru olduğunu gördüyse yapması gereken şey o firma ile irtibatı kesip yapılan planı da derhal yeniden gözden geçirerek yenileyip meclise gelmesini sağlamaktır. Yoksa herkesin aklına Başkanda bu işin içinde düşüncesi gelebilir.
Çünkü bu ortaya çıkan iki rant sağlayan işi yapan firma yetkilileri kim bilir başka yüzlerce sayıda neler yapmıştır neler. Hesap sormayan da sorumluluk içinde demektir.
Kavşak ortasına yapılan ve çevresindeki binalardan daha fazla kat verilen onun için trafik akışını kötüleştirecek şekilde yolun değiştirildiği görülen parselin sahibi Selim Alanın şoförü çıktı. 
Bu güne kadar yalanlanmadı. Yalanlanamadı. Hiçbir şey değilse bile bu iş çok ayıp.
Gelelim davet usulü ile çağrılarak herkesin katılmasının önüne geçilen ihale ile işi alan firmanın ortaya çıkan bilinen diğer marifetine.
Ankara İmar adlı firma adından da anlaşılacağı gibi Ankara’dan bir firma. Zonguldak İmar planı işi için davet edilerek ihaleye çağrılan yani Zonguldak Belediyesince özellikle tercih edilen bir firma.
Yaptığı plan askıya çıkınca tam 2952 adet birde yazıyla yazalım yanlış anlaşılmasın iki bin dokuz yüz elli iki adet itiraza konu oluyor. Bu rekor bir itiraz. Buna ancak yuh denir.
Bir göz atalım bu firmanın İncivez icraatına. 
UB Investment adlı bir firma var kendilerini tanıtırken ‘gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme çalışmalarımızdan beri ilk günkü heyecanla, profesyonel hizmetlerimizi, amatör ruhumuz ve kalpten samimiyetimizle müşterilerimize ve çözüm ortaklarımıza sunuyor, ülkemizin gelişmesine ve şehirciliğine katkı sağlayabilmenin memnuniyetini yaşıyoruz’ diyorlar.
Bu firmanın Kurucusu Ufuk Bayraktar. Firmanın diğer yönetim kurulu üyeleri Özgür Turgut ve Gürkan Çoşkun
Şirketin yatırımlarımız bölümüne baktığımızda ilk sırada Ankara İmar firmasını görüyoruz. Ankara İmar’ın yönetim kurulu Başkanı ise Şehir plancısı Gürkan Çoşkun.
Bu Ankara İmarın yaptığı Zonguldak imar planında incivez’de ki 5000 m2 parsel eğitim alanından çıkarılarak ticaret ve konut olarak 5 kat imara dönüştürülüyor. Yani 25.000m2 inşaat izni veriliyor. 
Tesadüf bu ki Atınç Kayınova açıklaması ile bu arsanın 1/6 hissesinin İmar planının meclise geldiği gün Ufuk Bayraktar üzerine geçtiğini anlatıyor. Yani tanıtımında dediği gibi ülke kalkınması yanında kendileri de kalkınıyor görüntüsü açık seçik ortada.
Sayın Alan’a sorumuz şu; Bu anlatılan doğru mu? 
Değilse belgeleri koyar mısınız ortaya?
Sayın Ufuk Bayraktar’a sorumuz da İncivez de ne işiniz var? Firma tanıtımınızda amatörlükten bahsetmişsiniz ama burada sizce profesyonellik yok mu?
İkincisi de Ankara’da ki büronuza yada Ankara İmarın bürosuna sık sık gelen Belediye Meclis üyesi var mı? Bunun yanında, Büronuza Zonguldak’tan vatandaş olarak kaç kişi yönlendirildi?