Kozlu Müessese Müdürü iken meydana gelen kazada 8 kişinin hayatını kaybetmesi olayında suçlu bulunan yani sabıkası olan eski TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu ziyaret amaçlı görünümü ile geldiği Zonguldak da rahat durmuyor.
Sabıkalı Genel Müdür bilindiği üzere Amasra da 43 kişinin hayatını kaybettiği faciada da hazırlanan bilirkişi raporlarında suçlu görülmüş Ancak Bakanlığın izin vermemesi üzerine soruşturmaya dahil edilmemişti.
Daha sonra ise kendisine istifa et bırak git denildi ve emekliye ayrılarak Trabzon Yomra’ya yerleşti.
Kazım Eroğlu’nun Zonguldak ziyaretinin zamanlaması ise Genel Müdür iken kuruma verdiği zarar yetmedi, gelmiş hala iş çevirmeye çalışıyor şeklinde yorumlandı.
Tarihin en düşük üretim rekorunu kıran en büyük zarar rekorunu kıran sabıkalı Genel Müdür yönetiminde ekibi ile birlikte TTK da her alanda başarısızlık tavan yapmıştı.
Yaptığı çifte standartlar ayyuka çıkmış ehliyeti alkol muayenesinde alınan birine 6 ay şoför maaşı bile vermişti. Müessese müdürü iken yeraltında çalışmayan sendika temsilcilerine yer altında çalışma ücreti ödeyerek bu konuda soruşturma geçiren, Fenol köpük de zararına ihalelere göz yuman, Kıdemi yetmeyen Sendikacı için özel olarak yönetmelik değiştirip kendisini iç denetçi kadrosuna atama gibi haksızlıklara gözünü kırpmadan imza atmış sonrada hak ve adalette laflarını ağzından düşürmemişti.
Sayıştayın uyarılarına rağmen Amasra da havalandırmayı 4 yılda değiştirmeyi beceremeyen bir yönetim ekibini oluşturmuş ve başında oturmuş günü kurtarmaya çalışmış, sonunda yaşanan facia ile hem kurumu hem de şehri terk etmek zorunda kalmıştı.
Kazım Eroğlu neden kış ortasında Zonguldak ziyareti yapıyor? Kurumda kimlerle görüşmeler yapıyor? Bu görüşmelerdeki amacı ne?
Çiçeği burnunda Genel Müdüre hangi tavsiyelerde bulunuyor?
Kimlere sahip çıkmaya çalışıyor?
Nasıl diyorlardı?
Detaylar gelecek!