GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2023 yılının ilk altı ayındaki kömür üretiminin, 2022'ye oranla çok daha düşük olduğunu açıkladı.

Bir gün geçtikten sonra bir açıklama daha geldi Yeşil’den…

Burada çalışacak arkadaşlarımızın iş deneyimine sahip olması önceliğimiz. Bunu yaparken de biliyorsunuz ki havzamız kömür havzası. Kaçak ocaklar diye tabir ettiğimiz, özel ocaklar diye tabir ettiğimiz rödevanslı sahalarımız var. Bu bölgelerde çalışan arkadaşlarımızın öncelikle kuruma katkı vermesi, Zonguldak’a katkı vermesi ve TTK’da işbaşı yaptırılması gerekiyor.

Daha öncede birçok kez işçi açığı var tehlike doğuyor işçi alımı yapılmalı açıklamalarına da şahit olduk sayın Başkanın.

Bu açıklamalar bu bilgilendirmeler hatta bu tip yönlendirmelerin TTK yöneticileri tarafından yapılması gerekiyor. Ya da tam tersi açıklamaların.

Ama aylardır TTK’nın başı boş.

Sabıkalı Genel müdürün emekliliğini bekleyemeden 2 sene önceden kaçarak emekli olması yada emekli olmaya zorlanması sonrası hala kurumun başına bir genel müdür atanmış değil.

Her yıl zararını artıran kömür üretimini düşüren Genel Müdürün kurduğu başarısız ekip kurumu aylardır idare ediyor. Amasra faciasından önce havalandırma sistemini 4 yıl boyunca değiştirmeyi beceremeyen Daire başkanı da hala görevde o Dairenin bağlı olduğu Genel Müdür yardımcısı da hala görevde.

Ankara’dan gelip misafirhanede 10 yıldır kalan herşeyden bi haber genel müdür yardımcısı herşeye herkese inat hala koltuğunda.

Facia için hazırlanan bilirkişi raporunda adı geçen Genel müdür yardımcısı da Daire başkanları da hiçbir şey olmamış gibi koltuklarında oturmaya devam ediyor.

Kaçıp giden Genel müdür ile birlikte Kuruma yatırım programında olan işler için gelen paranın yarısını bile kullanmayı beceremeyen yöneticilere sen ne yapıyorsun diyen yok. Sen yatırım programındaki işler için gelen parayı harcayabilsen yatırımları gerçekleştirebilsen kazalar azalır belki de Amasra faciası bile yaşanmayabilirdi.

Aylardır boş duran Genel Müdürlük için bir atama yapılmaması başıboşluğun devam etmesi kurum içerisinde ki başıboşluğu liyakatsızlığı doruğa çıkarmış durumda.

Siyaset seyirci sendika boş bulduğu alanda istediği gibi top sürebiliyor.